שירותים משפטיים

שירותים משפטיים

השירותים והמסמכים המשפטיים, שאנו עורכים עבור לקוחותינו, אשר חלקם יפורטו בקצרה להלן, נערכים בהתאמה לכל מקרה ונסיבות, בשילוב הידע, הניסיון וההכרות עם המערכת המשפטית ובראייה צופה פני עתיד.

במסגרת הליכי גישור אנו מעגנים את ההסכמות אליהן הגיעו הצדדים לכדי הסכמים משפטיים מסוגים שונים. כך לדוגמא, הסדרי גישור המוגשים לאישור בית משפט לקבלת תוקף של פסק דין או הסדרי גישור חסויים בהתאם להסכמות הצדדים.

בנוסף, על מנת לספק ללקוחותינו מעטפת כוללת ליישוב סכסוכים, אנו מעניקים שירותים משפטיים נוספים כמו עריכת צוואות רגילות או הדדיות על מנת למנוע סכסוכים עתידיים בין יורשים; הגשת בקשות לצווי ירושה וצווי קיום צוואה; עריכת ייפוי כח מתמשך כאשר אדם רוצה לקבוע מראש מי יטפל בענייניו ככל שלא יהיה כשיר; עריכת הסכמי ממון להסדרת יחסי ממון בין בני זוג; אמנות משפחתיות לעסקים משפחתיים ובמסגרתם הסכמים לצורך יישומן, כמו הטמעת ההסכמות בתקנון חברה; הסכמי שותפות; ומסמכים שונים נוספים, הכל בהתאם לנסיבות ולמצב המשפטי.

אמנה משפחתית

אמנה משפחתית היא מסמך שמסדיר בתוכו את מערכת הכללים להתנהלותו של העסק המשפחתי. המסמך מנוסח עם בני המשפחה וביחד קובעים את העקרונות על פיהם יפעל העסק, ומתאימים אותו לנסיבות, לסוג העסק, למשפחה וליחידים בה, תוך מתן דגש, בין היתר, לסוגיות שלהלן.

חזון וערכים כיצד רוצים שהעסק יראה בעתיד ומהם ערכי הליבה המובילים את העסק והמשפחה.

הבעלות בעסק קביעה מי יהיו הבעלים בעסק המשפחתי וכן כיצד ומתי יחולקו המניות.

קבלת ההחלטות בעסק קביעה כיצד יתקבלו ההחלטות, מי יהיו הדירקטורים, צוות ההנהלה, מדיניות השקעות והלוואות, זכויות חתימה, קביעה כיצד מיישבים מחלוקות וכיו״צ.

מדיניות העסקת בני משפחה קביעה מה יהיה תפקידו של כל בן משפחה בעסק המשפחתי, האם וכיצד ניתן למנות בני משפחה נוספים כגון בני זוג וילדים, כיצד ובאילו מקרים ניתן לסיים תפקיד בעסק, מה קורה במצב של חוסר כשירות וכיו״צ.

שכר והטבות קביעה כיצד יקבע שכרם של העובדים לרבות בני המשפחה העובדים ומנהלים את העסק, מדיניות חלוקת רווחים וכיו״צ.

מדיניות דיווח ובקרה קביעת מנגנוני בקרה על ניהול העסק ומנגנוני דיווח קבועים וחריגים.

לאחר גיבוש האמנה וההסכמות במסגרתה יש להתאים את המסמכים המשפטיים הרלוונטים לצורך יישומה כגון: שינוי תקנון חברה, צוואות, הסכמי ממון, ייפוי כח מתמשך ומסמכים משפטיים נוספים.

הסכם שותפות

הסכם שותפות הוא חוזה עסקי הנועד להסדיר פעילות עסקית בין שותפים במסגרת שותפות או במסגרת חברה (תאגיד). הסכם למייסדי פעילות מאוגדת בחברה נקרא גם הסכם מייסדים.

 

ההסכם מסדיר עניינים שונים בין השותפים כמו חלוקת ההחזקות, חלוקת התפקידים בין השותפים, הגדרת הפעילות או המיזם העסקי, מנגנוני קבלת החלטות וזכויות וטו, מדיניות חלוקת רווחים, מנגנוני דיווח ובקרה, מנגנוני השקעות והלוואות, וכיו״צ.

בנוסף, ההסכם מסדיר לרוב גם את ההסכמות ביחס למקרים של מחלוקות, מנגנוני יישוב סכסוכים ומנגנוני היפרדות.

במיזמים שיתופיים חשוב ורצוי לתאם ציפיות ולהסדיר בהסכם כיצד על השותפים להתנהל במקרה ששיתוף הפעולה ביניהם יצליח, אך לא פחות חשוב, להסדיר מראש כיצד עליהם להתנהל אם חלילה שיתוף הפעולה לא יצליח ואם במהלך הדרך יתגלעו מחלוקות.

הסכם מפורט ומותאם, צופה פני עתיד, מצמצם משמעותית את הסיכוי למחלוקות עתידיות ויכול לחסוך בזמן וכסף ובצורך בניהול הליכים משפטיים.

הסכם ממון

חוק יחסי ממון קובע כי בעת פטירה או גירושין זכאי כל אחד מבני הזוג למחצית משווי הרכוש המשותף בהתאם להסדר איזון משאבים. בני זוג שרוצים להגדיר חלוקה שונה יכולים לקבוע, בהסכם ממון כיצד יחולקו נכסיהם במקרה של סיום נישואיהם.

את הסכם הממון ניתן לערוך לפני הנישואין או במהלך הנישואין ויש לאשרו בבית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני או על ידי נוטריון, הכל בהתאם למועד עריכתו.

אם הסכם הממון נערך לפני הנישואין, ניתן לאשרו אצל נוטריון או בבית המשפט לענייני משפחה או בבית הדין הרבני.

אם ההסכם נערך לאחר הנישואין יש לאשרו בבית המשפט לענייני משפחה או בבית הדין הרבני (לא מספיק לאשרו אצל נוטריון). האישורים הנ״ל להסכם יחסי הממון בין בני הזוג, יינתנו רק לאחר שיובהר כי בני הזוג גיבשו את ההסכם מרצונם החופשי, תוך הבנת המשמעויות הנובעות ממנו ומתוצאותיו במקרה של סיום נישואיהם.

הסכם ממון הוא עניין מורכב ורגיש ומומלץ להסתייע בעורך דין לצורך עריכתו.

צוואה

צוואה היא אחד המסמכים הכי חשובים שאדם עורך בחייו ובה הוא קובע מי יירש את נכסיו לאחר מותו.

כל אדם יכול להחליט האם לערוך צוואה ובאיזו לשון תכתב הצוואה כל עוד ברור כי הכוונה היא לצוות.

סכסוכי ירושה רבים מגיעים לבתי המשפט עקב ניסוח שגוי או חסר בצוואה או בטענה שהצוואה לא נערכה לפי רצון המוריש, ולכן חשוב שהצוואה תיערך על פי דין, תהיה מנוסחת בצורה ברורה, חד משמעית והגיונית. כמו כן, חשוב לציין פרטים מזהים של היורשים ושל נכסי העזבון.

כאשר עורכים צוואה חשוב לצפות פני עתיד, להבין מה המשמעויות של ההחלטות ומהן ההשלכות שלהן לאחר פטירת המוריש. כך לדוגמא, אם אדם מחליט לחלק את נכסיו בצורה לא שוויונית או לנשל חלק מהילדים הוא לא יוכל לאחר פטירתו להסביר מדוע החליט לחלק את רכושו בצורה זו.

המוריש יכול לכתוב גם צוואה מוסרית ובמסגרתה להעביר מסר אישי על רגשותיו ועל ערכיו, ובהרבה מקרים מי שנותר בחיים משתוקק לקבל מסרים אלו, אך חשוב לדעת ולהבין שצוואה זו אינה בעלת תוקף משפטי מחייב.

חוק הירושה מנסה לדמות, ככל הניתן, את האופן שבו מרבית האנשים היו רוצים לחלק את נכסי עזבונם לאחר פטירתם. ולכן, אם אדם לא מותיר אחריו צוואה, נכסי עזבונו מחולקים בהתאם לחוק הירושה. עם זאת, יש מקרים בהם דווקא מומלץ לערוך צוואה. כך לדוגמא, במקרים בהם המוריש מעוניין להוריש חלקים ספציפיים ליורשים מסוימים או לחלק את עזבונו שלא בהתאם לחוק הירושה, משפחות חד הוריות, ידועים בציבור, זוג מבוגר ללא ילדים, מי שנשוי בנישואים שניים ויש לו ילדים, מי שכתב הסכם ממון ועוד.

על מנת להימנע מסכסוכי ירושה והליכים משפטיים כדאי לערוך צוואה עם עורך דין בקיא בתחום.

צוואה הדדית

צוואות הדדיות הן צוואות המסתמכות אחת על השנייה.

בני זוג יכולים לקבוע בצוואה הדדית שכל רכושם יעבור לבן הזוג שנותר בחיים ורק לאחר מות האחרון מביניהם, יעבור רכושם לילדים והם יכולים גם לקבוע כיצד. כך, באמצעות צוואה הדדית, בני זוג יכולים למנוע מצב בו בן הזוג שנותר בחיים יאלץ להתפנות מדירתו כי היורשים האחרים יבקשו למכור את הדירה ולקבל את חלקם בירושה.

בצוואה הדדית ניתן לקבוע כי בן הזוג שנותר בחיים יהיה רשאי לעשות כרצונו בחלק שקיבל, או לחילופין, לקבוע הוראות המגבילות את בן הזוג שנותר בחיים מלעשות פעולות מסוימות בעיזבון.

מאחר שצוואת הדדיות הן צוואת שמסתמכות אחת על השניה יכולת הביטול שלהן מוגבלת על פי חוק.

אם אין הוראה אחרת בצוואה, ניתן לבטל צוואות הדדיות בתנאים אלה בלבד:

  • כאשר שני המצווים בחיים – שליחת הודעה בכתב לבן הזוג השני בדבר ביטול הצוואה מספיקה ושתי הצוואות מתבטלות.

 

במקרה של פטירת אחד/ת מבני הזוג- יש שני מצבים אפשריים:

  • העיזבון עדיין לא חולק – היורש יטצרך לוותר על חלקו בעיזבון כדי לבטל את הצוואה ההדדית.
  • אם העיזבון כבר חולק בפועל – היורש יצטרך להשיב את מה שירש מבן זוגו.

 

חשוב לדעת שניתן לקבוע בצוואה אפשרויות אחרות לביטול הצוואה בהתאם לרצון בני הזוג, אך לא ניתן לוותר על הזכות לביטול הצוואה כאשר שני המצווים בחיים.

בקשות לצו ירושה וצו קיום צוואה

כדי שיורש יוכל לקבל את חלקו בנכסי העיזבון של המנוח, יש להגיש לרשם לענייני ירושה "בקשה לצו ירושה".

אם המנוח ערך צוואה, לאחר פטירתו, כל מי שיש בידו צוואה של המנוח חייב להגיש אותה לרשם לענייני ירושה ועל מנת לחלק את העזבון בהתאם לצוואה יש להגיש ״בקשה לצו קיום צוואה״.

 

במקרים פשוטים ניתן להגיש בקשות אלה בצורה עצמאית, יחד עם זאת, במקרים מורכבים אנו מסייעים בהגשת הבקשות הנ״ל לרשם לענייני ירושה. כך לדוגמא, במקרים בהם המנוח נפטר בחו״ל, במקרים בהם לא הוציאו צווים וחלפו שנים רבות מיום פטירת המנוח, במקרים בהם חל שינוי במצב המשפחתי לפני או אחרי פטירת המנוח ועוד.

ייפוי כוח מתמשך

ייפוי כח מתמשך הוא הסכם כתוב מראש המאפשר לאדם לקבוע מי יטפל בו ובעניינו כאשר לא יהיה כשיר לכך. דהיינו, אותו אדם קובע מראש, בהיותו כשיר, מי הוא ירצה שיחליט בעניינים שלו ככל שיאבד את כשירותו, החלטות כגון: האם ישאר לגור בבית או יצא לבית אבות, האם וכיצד להשקיע את הכספים בחשבונותיו, האם לעבור טיפול רפואי מסוים וכיו״צ.

אדם יכול למנות בייפוי הכח המתמשך, אדם אחד או יותר שיטפלו בעניינו ויכול לבחור באילו עניינים הוא ירצה שיטפלו עבורו. הוא יכול לבחור שיטפלו בעניינים, אישיים, רכושיים, רפואיים, כולם או חלקם.

מייפוי הכח יכולים להיות אנשים קרובים, בני משפחה או בעלי מקצוע אבל חשוב לבחור במישהו שסומכים עליו.

ייפוי הכח יכנס לתוקף רק כאשר מצבו של הממנה יתדרדר עד לחוסר כשירות, כמו למשל במקרים של תאונה קשה, מחלות זקנה כמו דימנציה, מוגבלות נפשית, מוגבלות שכלית.

עריכת ייפוי כח מתמשך יכולה למנוע הליך למינוי אפוטרופוס בבית משפט וכך להימנע מכל ההליכים הקשורים לכך.

עריכת ייפוי כח מתמשך נערכת על ידי עורך דין שעבר הסמכה של האפוטרופוס הכללי ביחד עם הממנה ומיופי הכח שצריכים לתת את הסכמתם והמסמך מופקד אצל האפוטרופוס הכללי.

אודות
גישור
ייעוץ וליווי
אימון
הדרכות וסדנאות